Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Projekti - UPI ljudska univerza Žalec Namenjeni so vsem prebivalcem Spodnje Savinjske doline

Večgeneracijski in družinski center UPI

V Večgeneracijskem in Družinskem centru nudimo prostor za neformalno druženje in srečevanje, pomoč otrokom priseljencev pri učenju slovenščine in pri pisanju domačih nalog, ustvarjalne, kuharske in druge delavnice za socialno aktivacijo in bolj kakovostno življenje, delavnice za krepitev digitalnih veščin, učno pomoč in počitniške aktivnosti za otroke od 1. do 5. razreda. Vse aktivnosti so BREZPLAČNE.

Projekt financira/sofinancira:
Občina Žalec
Obdobje trajanja projekta:
1.9.2023-31.8.2024
Vrednost projekta:
Ciljna skupina:
Ciljne skupine projekta so: družine/osebe z nizko delovno intenzivnostjo; osebe, zlasti otroci in mladi, ki tvegajo socialno izključenost; starejši, zlasti tisti iz socialno ogroženih okolij; družine, v katerih so bile zaznane slabe starševske kompetence; otroci in mladi s posebnimi potrebami; migrantski in begunski posamezniki in družine, zlasti otroci in mladi iz teh družin; enostarševske družine in invalidi.
Partnerji/sponzorji projekta:

VEČGENERACIJSKI CENTER IN DRUŽINSKI CENTER UPI 

Dejavnosti Večgeneracijskega centra in družinskega centra UPI prispevajo k boljšemu usklajevanju poklicnega, družinskega in zasebnega življenja, h krepitvi enakih možnosti žensk in moških, so (več)generacijsko povezane in stremijo k večji integraciji posameznikov in družin. Medkulturno in medgeneracijsko druženja, krepitev in prenos znanj, vrednot ter izkušenj nam veliko pomenijo.  

V Večgeneracijskem in Družinskem centru UPI nudimo prostor za neformalno druženje in srečevanje, pomoč otrokom priseljencev pri učenju slovenščine in pri pisanju domačih nalog, ustvarjalne, kuharske in druge delavnice za socialno aktivacijo in bolj kakovostno življenje, delavnice za krepitev digitalnih veščin, učno pomoč in počitniške aktivnosti za osnovnošolce od 1. do 5. razreda.  

Vse aktivnosti so brezplačne, saj jih sofinancira občina Žalec.  

DIGI TOČKA 

Ste pri uporabi računalnika, pametnega telefona ali pri delu s programi naleteli na težavo, ki je ne znate rešiti? V okviru Digi točke bomo skupaj z vami poskušali poiskati pravo rešitev. Za dogovor o BREZPLAČNEM individualnem svetovanju ali pomoči nas pokličite na 03 713 35 75. 

Razpored mesečnih dogodkov je objavljen na naši FB strani, plakatih in letakih v prostorih UPI Žalec, obveščamo pa tudi po e pošti.

Naročite se na e novica in vsak začetek meseca boste prejeli napovednik dogodkov za tekoči mesec. 

Prijavite se tako, da pošljete e sporočilo na vgc-zalec@upi.si ali pokličete na 03 713 35 66.

Ne zamudite priložnosti za učenje, druženje, zabavo in pridobivanje novih izkušenj.