Projekti - UPI ljudska univerza Žalec Namenjeni so vsem prebivalcem Spodnje Savinjske doline

Teden izobraževanja za trajnostni razvoj

V neformalnih programih organizacij za izobraževanje odraslih v Sloveniji vsebine trajnostnega razvoja niso dovolj zastopane, zato smo se skupaj z drugimi članicami Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZISS) odločili, da bomo vsako leto izvedi t.i. Teden izobraževanja za trajnostni razvoj. Z aktivnostmi in različnimi programi, ki jih sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, želimo ljudi osveščati o pomenu trajnostnega razvoja in varovanja okolja, hkrati pa spodbujati aktivno državljanstvo in povečevati socialno vključenost.

Projekt financira/sofinancira:
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Obdobje trajanja projekta:
maj - november
Vrednost projekta:
Ciljna skupina:
Vse ciljne skupine
Partnerji/sponzorji projekta:
Teden izobraževanja za trajnosti razvoj 2018

V tednu od 30. maja do 5. junija 2018 skupaj z ostalimi članicami Združenja izobraževalnih in svetovalnih središč Slovenije (ZISSS) že tretjič pripravljamo Teden izobraževanja za trajnostni razvoj. Njegov namen je, da preko različnih brezplačnih dogodkov, predavanj, delavnic ipd. na temo trajnosti ljudem približamo vrednote, vedenje in življenjske navade, ki so potrebne za zagotovitev trajnostne prihodnosti ter razvoj odgovornega odnosa do samih sebe, drugih in okolja.

Tudi pri nas, v Žalcu, smo v ta namen pripravili nekaj brezplačnih dogodkov, delavnic, o katerih si lahko več preberete tukaj (Dogodki_UPI) ali Facebook strani UPI – ljudske univerze Žalec.

Brezplačne delavnice in predavanja v okviru Tedna izobraževanja za trajnostni razvoj 2017

Na UPI Žalec smo tako že pripravili BREZPLAČNE delavnice in predavanja na temo virtualne vode, izdelave vrečk za sadje/zelenjavo iz starih zaves in priprave domačega praška ter na ta način skušali ljudem približati vrednote, vedenje in življenjske navade, ki so potrebne za zagotovitev trajnostne prihodnosti ter razvoj odgovornega odnosa do samih sebe, drugih in okolja.

trajnostni razvoj_1trajnostni razvoj_2trajnostni razvoj_4trajnostni razvoj_3

Utrinki s Tedna izobraževanja za trajnostni razvoj, maj-junij 2017_foto: arhiv UPI