Projekti - UPI ljudska univerza Žalec Namenjeni so vsem prebivalcem Spodnje Savinjske doline

Quality blended learning

Uporaba digitalnih orodij v kombinaciji s klasičnim načinom poučevanja vse bolj prodira tudi v izobraževanje odraslih. Namen projekta je izboljšati kompetence izobraževalcev za bolj sistematično in kvalitetno uvajanje uporabe digitalnih orodij oz. t. i. kombiniranega učenja. V projektu bomo oblikovali praktični priročnik za zaposlene v izobraževanju odraslih za izvajanje kombiniranega učenja in razvili platformo, ki bo v pomoč učiteljem pri izvajanje le-tega.

Projekt financira/sofinancira:
Evropska unija, Erasmus+
Obdobje trajanja projekta:
1. 11. 2017 - 31. 10. 2019
Vrednost projekta:
201.059,00 EUR
Ciljna skupina:
Vodje organizacij za izobraževanje odraslih, predavatelji v izobraževanju odraslih, organizatorji izobraževanja odraslih
Partnerji/sponzorji projekta:
UPI – Ljudska univerza Žalec (Slovenija), Volkshochschule Hannover (Nemčija), DomSpain Consulting (Španija), Crystal ClearSoft (Grčija), Digital Institute of Technology (Irska), Dlearn (nevladna organizacija na področju EU)
Majsko srečanje partnerjev v Milanu

Projektni partnerji smo se 23. in 24. maja srečali že na 4. sestanku, ki je potekal v Milanu (Italija) in ki ga je gostila partnerska organizacija DLearn. Na sestanku smo se seznanili z že izvedenimi aktivnostmi ter v delovno ustvarjalnem vzdušju načrtovali tiste, ki jih še moramo izpeljati do zaključka projekta. S projektom sedaj vstopamo v zaključno fazo, v kateri nas čakajo končno urejanje priročnika in prevodi le-tega v nemški, španski, grški in slovenski jezik, priprava in razvoj platforme ter izvedba nacionalnih multiplikativnih dogodkov. 

IMG_5002
3. partnerski sestanek v Hannovru

29. in 30. 11. smo se partnerji srečali tretjič oz. po natanko 1 letu, od kar se je projekt začel. Ugotovili smo, da smo izpolnili vse ključne cilje in naredili delovni načrt za naslednjih 6 mesecev aktivnosti. Ponosni smo na vodič o kombiniranem učenju za izobraževalce odraslih, ki je nastal v letu 2018. Čaka ga sicer še ureditev grafične podobe, da bo privlačen tudi za oko. Priročnik zajema uvod v kombinirano učenje, navaja priložnosti in pasti, ki jih metoda prinaša, učiteljem ponudi praktične korake za uvajanje metode (tako za začetnike kot za bolj izkušene), navaja vire, ki jih organizacija potrebuje za njegovo izvajanje, vsebuje poglavje o evalvaciji. Vsaka enota je zaključene celota, zato lahko začnete branje pri katerem koli poglavju.

Blended learning

Povzetek projekta 

Projekt bo potekal od novembra 2017 do oktobra 2019 in smo nosilni partner. Izvajali ga bomo s partnerji iz Nemčije, Italije, Grčije, Irske in Španije. Uporaba digitalnih orodij v kombinaciji s klasičnim načinom poučevanja vse bolj prodira tudi v izobraževanje odraslih. Namen projekta je izboljšati kompetence izobraževalcev za bolj sistematično in kvalitetno uvajanje uporabe digitalnih orodij oz. t. i. kombiniranega učenja. V projektu bomo oblikovali praktični priročnik za zaposlene v izobraževanju odraslih za izvajanje kombiniranega učenja in razvili platformo, ki bo v pomoč učiteljem pri izvajanje le-tega.

 

Koordinatorica projekta na UPI Žalec je Tina Baloh, sodeluje Biserka Neuholt Hlastec.

 Newsletter
Kombinirano učenje - letak

letak1

letak2