Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Projekti - UPI ljudska univerza Žalec Namenjeni so vsem prebivalcem Spodnje Savinjske doline

BLITT Postani šampion kombiniranega učenja

Namen projekta je usposobiti izobraževalce odraslih do te mere, da postanejo mojstri kombiniranega učenja in da bodo lahko usposabljali in motivirali druge učitelje za uporabo kombiniranega učenja. V projektu zasledujemo naslednje cilje: - izboljšati spretnosti izobraževalcev odraslih na področju kombiniranega učenja, - povečati zmogljivost organizacij za izobraževanje odraslih pri ponudbi kombiniranega učenja in - izboljšati ponudbo usposabljanja v sektorju izobraževanja odraslih na področju inovativnih metodologij poučevanja z uporabo IKT.

Projekt financira/sofinancira:
Evropska unija, Erasmus+
Obdobje trajanja projekta:
Marec 2022 – februar 2024
Vrednost projekta:
197. 665,00 €
Ciljna skupina:
Izobraževalci odraslih in posredno organizacije za izobraževanje odraslih
Partnerji/sponzorji projekta:
UPI – ljudska univerza Žalec (Slovenija), DOMSPAIN (Španija), A & A Emphasys Interactive Solutions Ltd (Ciper), IDEC (Grčija) in Technological university Dublin (Irska).

Spoštovane predavateljice, spoštovani predavatelji,

 vabimo vas k sodelovanju v projektu, v katerem se ukvarjamo s sodobnimi metodami poučevanja in digitalno tehnologijo.

Nač cilj je zbrati primere dobrih praks oz. zgodb o poučevanju v povezavi z uporabo digitalnih tehnologij iz 5 različnih držav

in opolnomočiti učitelje za še bolj suvereno delo na tem področju. Zato k sodelovanju vabimo tiste med vami,

ki ste pripravljeni na nekaj novega in vas veseli delo v mednarodni ekipi.

Kaj vam bo sodelovanje v projektu prineslo?

  • Poglobili boste znanje o tem, na kak način poučujete in kako uspešni ste pri vašem delu.
  • Lažje boste načrtovali in izvedli učne ure, pri katerih boste vključevali IKT.
  • Pridobili boste izkušnjo sodelovanja v mednarodni ekipi učiteljev.
  • Imeli boste možnost, da se udeležite 3-dnevnega usposabljanja v Grčiji.
  • Učili se boste od strokovnjakov na tem področju.
  • Spoznali boste, kako se izzivov pri uporabi IKT-ja lotevajo kolegi iz drugih držav.

 V ekipi, ki jo sestavljava sodelavki UPI-ja Tina Baloh in Biserka Neuholt Hlastec, so še partnerji iz

Tehniške univerze Dublin ter organizacije za izobraževanje odraslih iz Grčije (Pirej), Cipra (Nikozija) in Španije (Reus).

Kako se prijavite k sodelovanju?

Prosimo, da se k sodelovanju prijavite tako, da izpolnite vprašalnik/obrazec za prijavo na naslednji povezavi:

https://forms.gle/wN2Qs8mvyhxo4zNh9

 

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 17. 10.

 Vse, kar potrebujete za sodelovanje v projektu, sta znanje angleščine in motivacija za sodelovanje.

Mednarodni sestanek v Žalcu

Vzdušje na prvem sestanku Erasmus+ projekta Blended Learning International Train the Trainer BLITT, ki smo ga gostili v Žalcu, je bilo odlično, Delovno in prijetno.

Veselimo se novega projekta, s katerim bomo krepili kompetence učiteljev za izvajanje kombiniranega učenja. Pri tem bomo sodelovali s partnerji iz Grčije, Irske, Španije in Cipra. 

BLIT2BLIT1


Izobraževalci odraslih so preobremenjeni z možnostmi, ki jih je v izobraževanje prinesla digitalna doba. Ker ni strateškega pristopa k stalnemu usposabljanju izobraževalcev odraslih na področju kombiniranega učenja v različnih državah po Evropi, so le-ti prepuščeni predvsem lastni samoiniciativnosti, ko gre za uvajanje kombiniranega učenja (in inovativnih učnih praks, ki vključujejo digitalne tehnologije na splošno). Medtem ko nekateri od njih morda obvladajo uporabo posameznih spletnih orodij, večina nima znanja in spretnosti, da bi obstoječe (tradicionalne) tečaje preoblikovala v ustrezne tečaje kombiniranega učenja. Prav tako nimajo dovolj znanja za kombiniranje spletnih in nespletnih dejavnosti na smiseln način, ki zahteva hkratno osredotočenje na različne dejavnike, kot so potrebe učencev, učni cilji in rezultati, spletna komunikacija, spletno ocenjevanje itd.

S praktičnim pristopom bodo izobraževalci odraslih v projektu pridobili spretnosti, s katerimi bodo preoblikovali svoje obstoječe tradicionalne tečaje, tako da bodo bolj prilagodljivi glede časa, kraja in tempa izvajanja poučevanja in učenja.

Glavna rezultata projekta sta zbirka primerov dobrih praks kombiniranega učenja in  izobraževalni program o kombiniranem učenju za izobraževalce odraslih(TRAIN-THE-TRAINER). Slednji bo služil kot referenčna točka in kakovostno orodje za vse izobraževalce odraslih, ki želijo zasnovati kakovostno kombinirano izobraževanje za odrasle tako, da tradicionalni tečaj razdelijo na posamezne učne enote in ga zasnujejo kot kombinirani tečaj. Tečaj za usposabljanje izobraževalcev odraslih bo temeljil na dveh predhodnih tečajih, razvitih v okviru projekta. Izbranih bo 15 izobraževalcev odraslih, ki se bodo udeležili tridnevnega mednarodnega usposabljanja, kjer bodo preizkusili pilotno verzijo usposabljanja za trenerje in postali "mojstri kombiniranega učenja". Ti bodo kasneje usposobili dodatnih 50 izobraževalcev odraslih v partnerskih organizacijah in tako povečali učinek projekta.

BLITT novičnik št.1

Objavili smo 1. novičnik v okviru projekta

BLITT Novičnik št.1

Vabljeni k branju!