Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Središče za samostojno učenje Namenjen vsem, ki se želijo samostojno učiti

Središče za samostojno učenje je učni prostor za samostojno učenje, opremljen s štirimi računalniki, dostopom do interneta in drugo IKT opremo. Obiskovalci imajo možnost na neformalen način pridobiti novo ali utrditi oziroma dopolniti že obstoječe znanje.  

Namenjeno je vsem, ki se želijo samostojno učiti, pri čemer si sami izberejo čas, tempo, vsebino in način učenja, glede na njihove potrebe, želje in zmožnosti. Prostor, oprema, učna gradiva in mentorjeva pomoč so na razpolago brezplačno, kar predstavlja možnost dostopa do znanja vsem.

Pomoč mentorja

V Središču za samostojno učenje vam je na razpolago mentor, ki nudi strokovno pomoč in svetovanje. Pomaga vam lahko pri izbiri učnega gradiva in pri uporabi računalnika v učne namene ali za iskanje informacij na spletu. Pri učenju posameznih stvari vam lahko svetuje kako se učinkovito naučiti željene snovi, kje najti prave informacije, kako uporabljati določen računalniški program in podobno. Naloga mentorja v središču za samostojno učenje je, da vam pomaga in s tem olajša vaše samostojno učenje.

Delo s pomočjo mentorja je lažje, pridružite se nam.

Gradiva v SSU-ju

V Središču za samostojno učenje so vam na razpolago gradiva, ki se uporabljajo predvsem za pridobivanje novih znanj iz različnih področij življenja. Gradiva lahko uporabljate v Središču za samostojno učenje. Gradiva, ki so na razpolago se nanašajo na področja:

  • tujih jezikov (angleščine, nemščine, italijanščine, francoščine in albanščine),
  • računalništva (Word, Excel, Outlook, PowerPoint, Photoshop),
  • matematike,
  • drugih področij oz. vsebin (podjetništvo, pedagogika, geografija, psihologija, osebna rast, iskanje dela…),
  • ter informacij z interneta.

Aktualno dogajanje v SSU-ju

V okviru Središča za samostojno učenje se večkrat organizirajo brezplačne delavnice angleškega in nemškega jezika, računalništva, digitalne fotografije in računalniškega opismenjevanja za starejše. Ponudba naših brezplačnih delavnic je odvisna tudi od vašega povpraševanja in zanimanja. Vaše pobude sprejemamo na telefonski številki 03/ 713 35 75 in na elektronskem naslovu ssu@upi.si. O začetku posamezne delavnice vas bomo sproti obveščali na naših spletnih straneh.