Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Karierni kotiček - Informacije in predstavitev  

Karierni kotiček Žalec (prej CIPS - Center za informiranje in poklicno svetovanje)

cipskk_logoPo 14 letih uspešnega delovanja CIPS-a je prišlo v oktobru 2014 do preimenovanja v Karierni kotiček. Kljub drugačnemu poimenovanju ostaja osnovna dejavnost nespremenjena in tako še vedno nudimo brezplačne informacije s področja izobraževanja, poklicev, trga dela in zaposlovanja. Logotip po katerem boste prepoznali naš Karierni kotiček vidite levo.

Vabljeni vsi, da se nam pridružite v našem Kariernem kotičku.

Spletna aplikacija Kam in kako

kikBi radi izvedeli, kateri poklici so primerni za vas? Bi radi spoznali poklice, ki so za vas novi, ker jih še ne poznate? Vse to lahko preverite skupaj z našim svetovalcem v Kariernem kotičku, ki vas bo vodil in usmerjal skozi spletno aplikacijo Kam in kako (povsem prenovljen program). Z njim se boste lahko posvetovali o svojih poklicnih interesih, pomagal vam bo tudi pri izdelavi kariernega načrta. Pišite nam na kariernikoticek@upi.si in se dogovorite za termin z našim svetovalcem. Svetovanje je BREZPLAČNO.

Predstavitve poklicev na OŠ

kk_2 V okviru Kariernega kotička izvajamo predstavitve poklicev, s katerimi želimo učence seznaniti z opisi poklicev, z nalogami in izobrazbo, ki je zahtevana za posamezen poklic. Namenjene so učencem osmih in devetih razredov osnovnih šol Spodnje Savinjske doline ter njihovim staršem in učiteljem: Petrovče, Žalec, Griže, Šempeter, Polzela, Braslovče, Prebold, Vransko - Tabor.

Kaj lahko pričakujete od nas:

- nudimo vam izvedbo predstavitev poklicev na osnovnih šolah, ki jo opravi informator/ka Kariernega kotička, prav tako tudi na roditeljskih sestankih,
- predstavimo dejavnost Kariernega kotička,
- predstavimo opise poklicev (dela, naloge, zahtevana izobrazba) in učencem pripravimo gradivo o poklicih
- pojasnimo možnosti štipendiranja,
- delo na spletni aplikaciji KAM IN KAKO.

Karierni kotiček

>