Jezikovni center - Slovenščina za tujce Brezplačen tečaj slovenščine za tujce


IZPIT IZ SLOVENŠČINE NA OSNOVNI RAVNI

Izpitni roki za leto 2019:

         13. 2. 2019 (sreda) - izveden

       21. 5. 2019 (torek)

       19. 9. 2019 (sreda)

        27. 11. 2019 (sreda)

OBVESTILO: Z oktobrom 2017 se je spremenila cena izpita iz slovenščine na osnovni ravni, ki sedaj znaša 128,10 EUR (z DDV).

Na spletnih straneh Centra za slovenščino kot drugi in tuji jezik si lahko ogledate in natisnete vzorčni primer izpita in rešitve. Za več informacij kliknite tukaj.

V dogovoru z Izpitnim centrom si v primeru objektivnih okoliščin pridružujemo pravico do spremembe izpitnega datuma, o čemer vas bomo pravočasno obvestili na spletni strani.

Za dodatne informacije nas pokličite na 03 713 35 51 ali nam pišite na e-naslov referat@upi.si

BREZPLAČNI TEČAJI SLOVENŠČINE ZA TUJCE – ZAČETNA INTEGRACIJA PRISELJENCEV (ZIP)

UPI – ljudska univerza Žalec bo tudi v šolskem letu 2018/2019 izvajala program Začetna integracija priseljecev. Program sofinancirata Ministrstvo RS za notranje zadeve in Evropska unija iz sredstev Sklada za azil, migracije in vključevanje (AMIF).

AKTUALNE INFORMACIJE

V sodelovanju s partnerji iz regije bomo v šolskem letu ponovno izvajali program Začetna integracija priseljencev, in sicer v prostorih naše ljudske univerze. V program se lahko prijavite skozi vse leto, pri čemer potrebujete potrdilo od upravne enote. Za več informacij o prijavi glejte spodaj oz. nas pokličite na 03 713 35 51 ali nam pišite na referat@upi.si.

Aktualni datumi začetkov skupin:

- marec 2019 (3. skupina) - zbiramo prijave (popoldanski termin)

KOMU JE PROGRAM NAMENJEN?

Udeležba v programu je brezplačna za priseljence, ki imajo dovoljenje za stalno ali začasno prebivanje v Sloveniji ali so v fazi pridobivanja dovoljenja in prihajajo iz države, ki ni članica Evropske unije.

KJE GA IZVAJAMO?

 V šolskem letu 2018/2019 bomo program izvajali v Žalcu (na UPI Žalec).

KAKO SE PRIJAVIM?

1. Pojdite na upravno enoto, kjer vam bodo izdali potrdilo o brezplačnem obiskovanju programa.
2. Prinesete nam potrdilo ali ga pošljite po pošti (prosimo, da pripišete vašo telefonsko številko ali e-naslov).
4. Ob prejemu potrdila vas uvrstimo na čakalno listo in pisno povabimo na uvodni sestanek, ko je vaša skupina polna.

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

1. Ali lahko grem na izpit iz slovenščine na osnovni ravni, če ne hodim na tečaj?

Da. Tečaj vam sicer omogoči pripravo na izpit in ob rednem obiskovanju programa (najmanj 80 % prisotnost) lahko po zaključku tečaja izpit opravljate brezplačno. Vendar pa udeležba v programa nikakor ni pogoj za pristop k izpitu iz slovenščine na osnovni ravni.

2. Kdaj potekajo tečaji?

Tečaji potekajo v popoldanskem času od 16.00 do 20.00 2-krat do 3-krat tedensko. Izjemoma tečaji potekajo tudi dopoldne (zlasti za albansko govoreče skupine).

3. Ali pred izpitom organizirate kakšne priprave?

Da. Pred vsakim izpitnim rokom organiziramo 4-urne priprave, na katerih spoznate strukturo izpita.

VEČ O PROGRAMU

Program ZIP je  javno veljavni program učenja slovenščine, slovenske kulture, zgodovine in družbe. Obsega začetni (60 ur) in nadaljevalni modul (120 ur). Začetni modul je namenjen tistim, ki še ne znajo slovenščine, nadaljevalni modul pa tistim, ki so uspešno zaključili začetni modul ZIP, in tistim, ki imajo znanje, ki ga predvideva začetni modul.

Znanje, ki ga udeleženci dosežejo v nadaljevalnem modulu je na ravni A2, kot je opisana v dokumentu Skupni evropski jezikovni okvir. Ob 80 % udeležbi v programu in opravljenih obveznostih po programu udeleženec prejme javno veljavno potrdilo in je upravičen do brezplačnega izpita iz slovenščine na osnovni ravni.

MNZ

Logo_AMIF_SLO


INTENZIVNI TEČAJI SLOVENŠČINE ZA TUJCE – slovenščina je lažja, kot se zdi

Tečaji so namenjeni priseljencem, ki želijo pridobiti osnove slovenščine ali izpiliti svoje znanje. Tečaji potekajo po javno veljavnem programu slovenščina za tujce. Tečaji so samoplačniški.

  • Obseg tečaja: 60 pedagoških ur
  • Termin: 3-krat tedensko po 4 pedagoške ure
  • Velikost skupine: 6-12 tečajnikov