Šola prijaznih ljudi

Niste našli želenih informacij?

S pomočjo UPI svetovalke odgovore dobite hitro in brez dodatnega brskanja.
Ponujamo vam:
Poklepetajte z nami v živo.
03 713 35 76
Pišite nam preko e-pošte.
Pošljite nam e-obrazec.

Bralni študijski krožek  

V preteklem šolskem letu smo v sodelovanju z Medobčinsko splošno knjižnico Žalec bralne študijske krožke izvajali pod skupnim naslovom Ženska ruta. Ta naslov je namigoval na to, da bomo brali knjige in se pogovarjali predvsem o ženski kot mami, toda naše branje in razmišljanje je bilo posvečeno ženski v vseh njenih vlogah: v vlogi matere, žene, prijateljice, sodelavke, pisateljice... Srečevali smo se vsak prvi četrtek v mesecu od oktobra do maja v prostorih Medobčinske splošne knjižnice Žalec. Mentorici bralnega študijskega krožka pa sta bili Biserka Neuholt Hlastec iz UPI - ljudske univerze Žalec in Irena Štusej iz Medobčinske splošne knjižnice Žalec. 

Na naše zadnje srečanje smo medse povabili pisateljico Deso Muck. Ta večer smo Deso spoznavali predvsem kot žensko, ki sama preživlja svoje otroke in sebe. Ki se premika iz enega roka za pisanje do drugega. Ki piše po naročilu in potem napiše uspešnico. In katere super moč so po njenih besedah njeni otroci. Pogovor sva usmerjali Biserka Neuholt Hlastec in Irena Štusej, z vprašanji pa so nama pomagali tudi obiskovalci.  

Desa Muck

V šolskem letu 2019/2020 bomo s srečanji v okviru bralnega krožka pričeli predvidoma prvi četrtek v oktobru. Na nas čakajo mnoge neprebrane knjige, na katero temo, pa vam še ne moremo izdati. Povemo vam lahko le to, da nam je zamisel zanjo dala Desa Muck.

Vabljeni, da se nam, pridružite na enem izmed naših srečanj. 

Kajti, kot je dejal že Tone Partljič: "Če ne bomo brali, nas bo pobralo." Zatorej - berimo skupaj!