Bralni študijski krožek Bralno druženje na valovih časa

bralniV sodelovanju z Medobčinsko splošno knjižnico Žalec smo včeraj začeli novo sezono pogovorov o branju, ki smo jih letos poimenovali Bralno druženje na valovih časa. Pogovori o prebranih knjigah bodo še vedno vsak prvi četrtek v mesecu od oktobra do maja. Teme branja bodo javno objavljene na domačih straneh knjižnice in univerze, pogovorom pa se lahko brez predhodne prijave pridružite kadarkoli. Usmerjata jih Biserka Neuholt Hlastec in Irena Štusej.

Teme branja bodo v sklopih po dva meseca za posamezno temo.

Za druženje v novembru in decembru bomo brali čtivo na temo beguncev, azilantov, izseljencev in podobno. Na domačih straneh knjižnice in univerze je objavljen seznam priporočenega branja, ki obsega leposlovje, strokovna dela, članke, filme in podobno. Branje pa sme biti tudi po lastnem izboru, a v povezavi s temo. Sprva se bomo na druženju pogovarjali o prebranem, nakar  bo na drugem druženju o isti temi z nami gost, ki je na nek način povezan s temo branja. Zbrali bomo nekaj otroških knjig in poskrbeli, da jih prejme ustrezen center za oskrbo beguncev.

V januarju in februarju bodo mladi tema branja. Vse v povezavi z njimi. Na druženje bomo povabili nekatere starše, katerih otroci so po študiju ostali z družinami v tujini.

bralni2Zadnja tema branja pa bo poezija. V vseh oblikah, znanih in manj znanih. V povezavi z njo bo v knjižnici in na univerzi zabojček, v katerega boste lahko oddali svoje pesmi, ki jih bo kasneje na druženju bral in komentiral gost, najbrž pesnik. Pesnili bodo tudi udeleženci, in sicer v stilu telefona: dva verza jaz, nadaljuješ ti in tako naprej.

V maju bo zaključno druženje.

Vabimo, da se nam pridružite, če želite deliti misli o prebranem ali jim le prisluhniti.