Arhiv študijski krožki Študijski krožek je brezplačna oblika izobraževanja in druženja

Znanja, ki jih je čas pozabil

Spoznavali in obudili smo veščine, ki so jih "obvladovali" naši predniki ter tako spoznali njihov vsakdan. Krožek je bil namenjen vsem, ki radi razvijajo svojo kreativnost, domišljijo in ročne spretnosti. 

k_2pzs-planinska_pojedina_2-foto_manca_cujez (1)

k_1

Uvodno - motivacijsko srečanje študijskiega krožka Pripovedujte (eko-) zgodbo: zeleno izobraževanje med tradicijo in prihodnostjo, 19. maj 2016.

Pripovedujte (eko-) zgodbo: zeleno izobraževanje med tradicijo in prihodnostjo

Ste kritični v odnosu do lokalnega okolja in lastnih (potrošniških) navad ali pa bi to želeli postati?
Vas zanima trajnostni razvoj in varovanje okolja?
Se zavedate, da zdrava prehrana pomeni lokalno pridelano hrano?
Veste, da moč sprememb leži prav v vsakem posamezniku posebej?

Potem je bil nov študijski krožek, v katerem smo se posvečali omenjenim vsebinam, hkrati pa zbirali (eko-) lokalne zgodbe, navade, tradicijo o povezanosti in soodvisnosti človeka in narave ter gradili most med preteklostjo in prihodnostjo (posledice potrošništva in njegovih učinkov na sodobno, globalno povezano družbo) pravi naslov za vas. 

k_2Obirovske južine: tradicionalne jedi Spodnje Savinjske doline

Ali veste, kaj so jedli naši dedki in babice, ko so obirali hmelj?
Bi se želeli naučiti tradicionalne priprave hmeljarskih jedi?

 V študijskem krožku smo z udeleženkami pripravile tradicionalne obirovske jedi spodnje Savinjske doline. Jedi, ki so jih med obiranjem hmelja jedli naši stari starši, smo zabeležile v priročni knjižici receptov.

obirovske južine Utrinki z druženja