Aktualno Napoved dogodkov, novice in objave

Rožnate pletenine po Sloveniji - Sporočilo za medije

0 Komentarji
288
6-10-2017

Z rožnatimi pleteninami povezujejo osveščanje z ustvarjalnostjo ter povezovanjem številnih članic Europe Donne, različnih organizacij ter ustvarjalnih posameznikov, ki skupaj povezujejo ˝rožnate niti za zdravje˝, iz več kot šestdesetih občin po Sloveniji. V letošnjo akcijo ovijanja dreves je vključenih več kot 60 krajev po Sloveniji. Ustvarjalnost neposredno povezujejo s skrbjo zase in svoje zdravje ter spodbujajo  medgeneracijsko in medsektorsko sodelovanje.

Namen tovrstnih aktivnosti je spodbuditi ustvarjalnost žensk. S kvačkanjem in pletenjem razvijamo fino motoriko rok, mišljenje, ročne spretnosti, vztrajnost, razumevanje in upoštevanje navodil. Vse te lastnosti so potrebne tudi za uspešno soočanje z boleznijo. Spodbujamo druženje, ki je še kako pomembno za kakovostno življenje. Zdravim, bolnim in ozdravljenim ženskam ustvarjalni proces prinaša sprostitev, osebno zadovoljstvo, krepi samozavest in odganja negativne misli. S projektom pa spodbujajo tudi medgeneracijsko in medsektorsko sodelovanje, saj vključujejo rokodelska društva, domove za upokojence, ljudske univerze, občine, različna društva in nevladne organizacije, bolnice z rakom in njihove svojce ter posameznike v skupni cilj osveščanje o raku dojk.

 Dodatne informacije:

Europa Donna, Slovensko združenje za boj proti raku dojk

telefon 01 231 21 01


elektronska pošta europadonna@europadonna-zdruzenje.si

spletno mesto www.europadonna.si

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: ROŽNATE PLETENINE 2017 – povezujemo rožnate niti za zdravje Sporočilo za javnost o prvem letu izvajanja projekta Svetovanje zaposlenim v Savinjski regiji 2016 -
Sporočilo za medije rožnate pletenine

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..