Aktualno Napoved dogodkov, novice in objave

ROŽNATE PLETENINE 2017 – povezujemo rožnate niti za zdravje

0 Komentarji
271
3-10-2017

Europa Donna

http://www.europadonna-zdruzenje.si/

Rožnati oktober

http://www.europadonna-zdruzenje.si/kdo_smo/roznati_oktober_2017

Rožnate pletenine

http://www.europadonna-zdruzenje.si/kdo_smo/roznati_oktober_2017/roznate_pletenine

 

 Vabilo

Slovensko združenje Europa Donna Slovenija bo že tretje leto v Rožnatem oktobru, mesecu osveščanja o raku dojk, z rožnatimi pleteninami s pomočjo občin, društev, različnih organizacij in posameznikov, za en mesec ovili drevesa v vseslovenski akciji Rožnate pletenine.

 

Ovita drevesa bodo mimoidoče opozarjala na pomen osveščanja o raku dojk, preventivnega samopregledovanja in zdravega načina življenja. S povezovanjem in sodelovanjem želimo povezati rožnate niti za zdravje preko osveščanja z ustvarjalnostjo. Projekt je del Programa ROZA, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje s katerim želimo doseči, da bodo v času Rožnatega oktobra ovito vsaj eno drevo v vsaki občini do leta 2020.

 

Občina/organizacija_____________ se pridružuje akciji! Vabimo vas k udeležbi ovijanja dreves pred/v __________________ ob _______ uri.

 

Hvala, ker skupaj z nami in Europo Donno Slovenija, povezujete rožnate niti za zdravje!

 

P.S.

Zna se zgoditi, da se bodo našli posamezniki, ki jim pletenine in akcija ne pomenijo veliko oz. nič ter jih bodo odstranili z dreves (ukradli), poškodovali. Pišem vam zato, ker se je to že zgodilo v Mengšu. Lokacije dreves, ki so bolj odmaknjene (park itd.) privabljajo tudi takšne nepridiprave. Žal, nimamo kaj storiti, to se dogaja, upamo, da čim manj. Kar lahko mogoče storimo je, da na isto drevo povežemo niti preje (npr. v enostavno mrežo), nanje obesimo kakšne cofke ipd. Verjamem, da jim takšna umetnina ne bo preveč pri srcu, tako kot lepe dekce stkane iz babičinih kvadratkov, poleg tega pa jim s tem pokažemo, da ne obupamo kar zlahka! 

0.0
Zadnja posodobitev: torek 03 oktober 2017 07:51
Sorodne Novice: Semestralni vpis v srednješolske programe 2017/2018 Rožnate pletenine po Sloveniji - Sporočilo za medije TVU - Teden vseživljenjskega učenja 2017 Razpisani roki za nacionalne poklicne kvalifikacije v letu 2017
zdravje rožnate pletenine povezujemo

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..