Aktualno Napoved dogodkov, novice in objave

Evropski teden programiranja tudi na UPI Žalec

0 Komentarji
34
5-10-2018

Odprtje slovenskega tedna programiranja bodo v soboto obeležili z dogodkom Everyone can code and be creative v Ljubljani.

Tudi na UPI-ljudski univerzi Žalec se bomo pridružili akciji. Za vse, ki bi radi naredili prve korake v svet programiranja organiziramo BREZPLAČNO DELAVNICO OSNOVE HTML IN CSS. Delavnica bo potekala v torek, 16. oktobra, od 16. do 19. ure v računalniški učilnici UPI – ljudske univerze Žalec.

Na delavnici se bomo sprehodili skozi nekatere osnovne pojme v informatiki, spoznali osnove jezika HTML  in strukturo HTML strani, pregledali osnovne in najbolj uporabljene elemente ter se seznanili z osnovami  CSS. Na koncu bomo oblikovali enostavno spletno stran, ki bo zajemala HTML sintakso ter CSS kodo za oblikovanje.

Predznanje programiranja ni potrebno, saj bomo postopoma obravnavali vse korake od teorije spleta do izdelave preproste spletne strani.

Prijave sprejemamo na naslov cips@upi.si

Evropski teden programiranja je pobuda za širjenje znanja programiranja in drugih sorodnih veščin, ključnih za dvig digitalne pismenosti mladih. Nastal je na pobudo mladih svetovalcev za razvoj evropske Digitalne agende, ki so skupaj z Evropsko komisijo prepoznali pomanjkanje digitalnih veščin med evropskimi otroci in mladimi.

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Z UPI Žalec do znanja – pričetki tečajev v oktobru POLETNI DELOVNI ČAS UPI - ljudske univerze Žalec Teden izobraževanja za trajnostni razvoj 2018 Parada učenja na Podeželski tržnici Žalec (sreda, 16. maj 2018 od 10.30 ure dalje) Pričenja se Teden vseživljenjskega učenja 2018 Poziv predavateljem UPI Žalec k sodelovanju v projektu Erasmus+ "Quality Blended learning" Jesensko počitniško varstvo otrok na UPI - ljudski univerzi Žalec Znanja, ki jih je čas pozabil (vabljeni v študijski krožek) Pričenja se Teden vseživljenjskega učenja TVU - Teden vseživljenjskega učenja 2017
teden evropski programiranje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..