Nacionalne poklicne kvalifikacije

AKTUALNO
Razpisali smo roke preverjanj in potrjevanj za nacionalne poklicne kvalifikacije v letu 2015.Za ogled le teh pritisnite TUKAJ.

Nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK) odpira nove možnosti za zaposlitev in mobilnost na trgu dela, saj omogoča potrjevanje znanja in delovnih sposobnosti, ki jih je posameznik pridobil na različne načine v poklicnem in strokovnem izobraževanju, na delovnem mestu in v drugih življenjskih situacijah. Sistem nacionalnih poklicnih kvalifikacij je primeren zlasti za tiste posameznike, ki niso bili uspešni v formalnem poklicnem in strokovnem izobraževanju ali niso imeli možnosti, da si pridobijo poklicno oziroma strokovno izobrazbo, pa jo za opravljanje poklica potrebujejo.


Na UPI Žalec izvajamo preverjanje in potrjevanje naslednjih NPK:

socialni oskrbovalec/socialna oskrbovalka na domu (katalog znanj),

• vodja projekta (katalog znanj),

vodja projektne naloge(katalog znanj),

• vodja delovne skupine v proizvodnji (katalog znanj),

turistični informator/turistična informatorka (katalog znanj),

• turistični animator/turistična animatorka(katalog znanj),

oblikovalec/oblikovalka spletnih strani (katalog znanj),

• izdelovalec/izdelovalka spletnih strani (katalog znanj),

knjigovodja/knjigovodkinja (katalog znanj),

• računovodja/računovodkinja za manjše družbe, samostojne podjetnike in zavode(katalog znanj).

 
V šolskem letu bomo organizirali:


Če želite opravljati nacionalno poklicno kvalifikacijo knjigovodja/knjigovodkinja, se nanjo najbolje pripravite v osnovnem tečaju vodenja poslovnih knjig in tečaju knjigovodstva na računalniku.

Za vse informacije v zvezi z NPK-ji smo vam na voljo v Svetovalnem središču Žalec ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ; Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ), če pa vas zanimata organizacija in potek priprav, pa se obrnite na Biserko Neuholt Hlastec Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Vse informacije v zvezi s potekom nacionalne poklicne kvalifikacije so na voljo tudi na spletni strani www.npk.si


PRIPRAVE NA NPK SOCIALNI OSKRBOVALEC NA DOMU

Na UPI Žalec izvajamo priprave na NPK socialni oskrbovalec na domu, ki so verificirane s strani Socialne zbornice Slovenije. Priprave obsegajo 85 pedagoških ur in potekajo 2-3-krat tedensko v popoldanskem času, od 16. ure dalje. Od tega je 35 ur teoretičnega dela, predavanj ter 50 ur praktičnega dela v Domu Nine Pokorn Grmovje.


Vsebina priprav:

  • socialno varstvo;
  • delo z uporabniškami skupinami;
  • organizacija dela, komunikacija;
  • ravnanje s pripomočki;
  • osebna oskrba in gospodinjska pomoč;
  • zagotavljanje kvalitete dela v socialni oskrbi. 

Po zaključenih pripravah bomo organizirali preverjanje in potrjevanje na NPK socialni oskrbovalec na domu. To zajema pregled zbirnih map, ki poteka na UPI Žalec in neposredno praktično preverjanje, ki poteka v Domu Nine Pokorn Grmovje.

Pogoji za pridobitev NPK:

  • končana osnovna šola;
  • starost najmanj 23 let;
  • 5 let delovnih izkušenj pri delu z ljudmi;
  • končan verificiran program usposabljanja v socialnem varstvu.

Pri nastajanju vaše zbirne mape vam bodo pomagali naši sodelavci, svetovalci za NPK. Kontaktirate jih lahko na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.   Priprave za socialnega oskrbovalca na domu bomo organizirali oktobra 2014 in februarja 2015.

 

PRIPRAVE ZA IZDELOVALCA IN OBLIKOVALCA SPLETNIH STRANI

Priprave obsegajo 85 pedagoških ur in potekajo 2-krat tedensko v računalniški učilnici v popoldanskem času, od 16. ure dalje. Priprave za izdelovalca so osredotočene bolj na programiranje, izdelavo spletne strani, medtem ko se oblikovalci usmerijo bolj oblikovanje, design spletne strani.

Razlike in podobnosti med obema programoma si lahko pogledate tukaj.

Po zaključenih pripravah bomo organizirali preverjanje in potrjevanje na izdelovalec oziroma oblikovalec spletnih strani. To zajema pregled zbirnih map in neposredno preverjanje – oboje poteka na UPI Žalec. Pogoj za pristop k preverjanju in potrjevanju so predhodno izdelane spletne strani, posredovane na CD-ju ALI predhodno izdelan grafični koncept spletnih strani, ravno tako posredovan na CD-ju.

Priprave za oblikovalca spletnih strani bomo organizirali oktobra 2014, za izdelovalca spletnih strani pa februarja 2014.

Na priprave se lahko prijavite pri Biserki Neuholt Hlastec Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.